Top 20: Najkorisnije aplikacije u 2023 godini

0
161
Najbolje aplikacije
Najbolje aplikacije

Tražite li najbolje aplikacije za instaliranje na vaš Samsung Galaxy S22 Ultra, Google Pixel 6a ili Redmi Note 11? Bilo da se radi o uređivanju fotografija, fitnesu, GPS navigaciji, vremenu, muzici ili produktivnosti, trebali biste moći pronaći odgovarajuću preporuku u ovom izboru. Ovdje predstavljamo najbolje Android aplikacije koje možete preuzeti na Google Play prodavnici za 2023. godinu.

Najbolje aplikacije za uređivanje fotografija:

Snapseed program za uređivanje fotografija

Snapseed je vrlo kompletna aplikacija za uređivanje fotografija. Imat ćete pristup 29 alata i filtera kako biste u skladu s tim modificirali svoje fotografije. Moguće je promijeniti parametre kao što su svjetlina, zasićenost boja, oštrina ili kontrast. Izmjene mogu biti automatske ili ručne radi poboljšanja retuširanja.Snapseed aplikacija za fotografije

Aplikacija vam također omogućava da rotirate, izrežete ili ispravite fotografiju. Podržava slike u PNG, JPEG i RAW formatima. Snapseed također ima posebne funkcije kao što je uklanjanje neželjenih objekata ili ljudi i spajanje fotografija. Takođe, interfejs je jasan i lako se možete snaći kroz menije i alate.

 Toolwiz Photos

Toolwiz je također prilično uspješna aplikacija za uređivanje fotografija. Osim što nudi sve osnovne funkcije i alate za uređivanje vaših fotografija, aplikacija vam također omogućava da napravite foto kolaže, albume ili prezentacije. Toolwiz se ističe po svom širokom spektru filtera i umjetničkih efekata kao što su šablone, graviranje ili čak slikanje murala.

Aplikacija nudi filtere za ljepotu koji će umjetno smršaviti vaše lice ili tijelo, uključujući šminku, ili čak ukloniti efekt crvenih očiju. Također ćete pronaći WTF funkcije kao što je procjena starosti. Samo prilično pretrpano sučelje može biti prilično teško shvatiti u početku, ali samo je pitanje vremena kada ćete se naviknuti na njega.

Toolwiz aplikacija za uređivanje fotografija

Najbolje aplikacije za produktivnost: ostanite fokusirani

Stay Focused je aplikacija koja poboljšava vašu produktivnost povećanjem razine koncentracije. Omogućava vam da se uklonite iz digitalnog svijeta bez isključivanja pametnog telefona. Aplikacija vam omogućava da odaberete koju web stranicu ili aplikaciju želite blokirati i odgovarajuće trajanje.

Također možete blokirati korištenje svog pametnog telefona globalno kako biste se još bolje fokusirali. Stay Focused vam omogućava da pratite svoju upotrebu kako biste izvršili prilagođavanja i imali uravnoteženiji život. Interfejs je jednostavan i prilagodljiv s tamnim modom za pokretanje.Najbolje aplikacije za produktivnost

Alternativa najboljoj aplikaciji za produktivnost: Toggl

Toggl je aplikacija za produktivnost koja će vam pomoći da bolje upravljate svojim vremenom. Aplikacija prati vaše vrijeme pomoću nekoliko alata kao što je Pomodoro tajmer, praćenje u pozadini na osnovu vremena provedenog na web lokaciji ili uvoz podataka iz vašeg kalendara.

Toggle ima ekstenziju za Chrome i Firefox, ali i za nekoliko popularnih aplikacija kao što su Gmail, Asana, Google Calendar, Todoist, Evernote, Trello, pa čak i Slack. Praćenje vremena se može izvršiti automatski ili ručno, ovisno o vašim željama. Besplatna verzija nudi većinu osnovnih funkcija, a aplikacija ima vrlo lako razumljivo korisničko sučelje.

Aplikacija za produktivnost

Najbolje aplikacije za poštu:

Blue Mail aplikacija za poštu

Blue Mail je univerzalna aplikacija za poštu koja je naširoko hvaljena zbog svoje jednostavnosti korištenja i čistog korisničkog sučelja. Podržava više usluga e-pošte, uključujući Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo Mail, AOL, iCloud i Office 365, i omogućava vam da pregledate sve svoje e-poruke u jednom integrisanom sandučetu.

Takođe ima svoj ugrađeni kalendar koji se sinhronizuje sa podacima sa svih vaših naloga e-pošte, omogućavajući vam da pristupite događajima u kalendaru direktno u Blue Mail-u.

Najbolja aplikacija za fitnes: 7-minutni trening

7 Minutes Workout je fitnes aplikacija dizajnirana za one koji žele vježbati bez glavobolje. Nudi niz brzih vježbi koje ne zahtijevaju nikakvu opremu. Aplikacija se zasniva na principu split treninga visokog intenziteta ili HIIT, a uključuje dvanaest fitnes vježbi od po trideset sekundi, sa deset sekundi za oporavak između svake vježbe.

Uz samo stolicu, zid i malo motivacije, možete se vratiti u formu ili započeti fitnes čak i ako nemate puno vremena. Interfejs je jednostavan za korištenje i daje prednost dinamici, tako da samo trebate pritisnuti dugme na glavnom ekranu da direktno započnete trening.

Aplikacija za trening

Alternativa najboljoj fitnes aplikaciji: FizzUp

FizzUp je zapravo usluga sportskog trenera koja nudi nekoliko programa vježbanja za različite ciljeve. Želite li izgraditi mišiće, smršati ili jednostavno ostati u formi? Aplikacija nudi više od 300 video vježbi koje ne zahtijevaju opremu, 250 zdravih recepata kao i evaluacije za provjeru vašeg napretka.

Aplikacija vam omogućava da pratite sportski program prilagođen vašim mogućnostima i ciljevima. Treninzi u prosjeku traju oko 20 minuta. Postoji 15 nivoa, svaki sa 6 do 21 sesijom. FizzUp također nudi sesije joge i meditacije. Interfejs je ugodan za korištenje, osim nametljivog poziva za pretplatu na premium paket.

Najbolja aplikacija za bilježenje: Joplin

Joplin se smatra jednom od najsveobuhvatnijih aplikacija za bilježenje na Androidu. U ovom alatu otvorenog koda, vaše bilješke se mogu pretraživati ​​i mogu se kopirati, uređivati ​​ili označavati direktno iz aplikacije, pa čak i iz uređivača teksta na vašem računalu ako nemate pametni telefon. Prednost aplikacije je što podržava format MarkDown koji olakšava označavanje i nudi sintaksu laku za čitanje i pisanje.

Osim bilježenja, Joplin vam omogućava da kreirate liste obaveza koje će biti sinhronizirane na više uređaja. Ova sinhronizacija je zaštićena end-to-end enkripcijom. Aplikacija je proširiva s dodacima za prilagođavanje koji čine iskustvo još boljim.

Alternativa najboljoj aplikaciji za bilježenje: Google Keep

Ne brinite, nismo prekršili pravila. Zaista, Keep je Google aplikacija, ali nije dobro poznata i teško da je standardno instalirana na našim pametnim telefonima. To je aplikacija dizajnirana za one koji ne vole da im smetaju i stoga vam omogućavaju da radite ono za što je dizajnirana, brzo vodite bilješke. Gotovo je nemoguće formatirati tekst.

Međutim, Google Keep vam omogućava dodavanje crteža, slika, pa čak ima i funkciju unosa audio teksta koja koristi Google Assistant. Aplikacija također integrira tražilicu i nudi mogućnost kreiranja jednokratnih ili periodičnih podsjetnika, na osnovu vremena ili adrese. Keep također uvjerava svojom sinhronizacijom, svojim aspektom saradnje i integracijom u Google ekosistem. Štaviše, interfejs je veoma minimalistički.

Najbolja aplikacija za navigaciju/GPS: Sygic

Sygic GPS Navigation & Maps je prilično popularna GPS aplikacija koja tvrdi da je najbolja alternativa Wazeu. Omogućava vam preuzimanje mapa za gledanje van mreže. Aplikacija koristi TomTom karte i nudi besplatna ažuriranja karata i zanimljivih mjesta. Sa svojim “realview” sistemom, Sygic prikazuje slike puta po kojem vozite, uz detekciju znakova ograničenja brzine.

Pretraživanje rute je brzo i intuitivno. Moguće je snimiti lokaciju vašeg parkiranog automobila, historiju posjećenih mjesta, a postoji i SOS način rada koji će vam pomoći da locirate i kontaktirate najbližu hitnu pomoć. Aplikacija ima elegantan i uspješan interfejs koji prikazuje precizne i jasne 2D ili 3D karte.

Alternativa najboljoj aplikaciji za navigaciju/GPS: Mappy

Mappy se bavi raznim mogućnostima transporta koje podržava. Aplikacija vam omogućava da planirate svoje rute upoređujući sve vrste prijevoza kao što su automobil, javni prijevoz, taksi, avion, Uber, vlak, BlaBlaCar, bicikl, dijeljeni bicikli, pa čak i električni skuteri, kao i pješačke rute.

Svoja putovanja možete planirati pristupom svim prometnim podacima u realnom vremenu. Mape su dostupne čak i bez internet konekcije, a aplikacija vam također omogućava da odredite troškove putovanja kao i da pronađete zanimljiva mjesta. Mappy ima čist interfejs koji ide do osnovnih stvari.

Najbolja aplikacija za vremensku prognozu: Vrijeme i radar

Weather & Radar je prilično sveobuhvatna aplikacija za vremensku prognozu koja se ističe trenutnim vremenskim prognozama. Aplikacija pruža pristup pouzdanim satnim i dnevnim prognozama s radarom za animaciju vremena u stvarnom vremenu. Također ćete imati informacije kao što su vremenska upozorenja u slučaju opasne pojave, snježno vrijeme, temperatura vode na moru, snježno vrijeme ili UV indeks.

Aplikacija također ima indikator polena koji pokazuje prognozu polena alergenih biljaka. Druga prednost Weather & Radara je njegov dobro osmišljen widget, vrlo praktičan da vas brzo informiše bez potrebe da ulazite u aplikaciju. Uprkos bogatstvu informacija, interfejs je jasan i elementi su dobro raspoređeni.

Alternativa najboljoj aplikaciji za vremensku prognozu: Meteociel

Veoma potpun i lak za razumijevanje, Meteociel je efikasna aplikacija za vremenske prilike. Na početnoj stranici su istaknuti trendovi gradova dodanih u favorite i njihove temperaturne karte uživo. Aplikacija prikazuje detaljan vremenski izvještaj sa zračnim pritiskom, oblačnošću i vlažnošću, kao i prosječnom brzinom, udarima i smjerom vjetra.

Takođe je moguće konsultovati različite mape uživo i dobiti vremensku prognozu. Takođe je moguće konsultovati različite mape uživo, pristupiti zvaničnim zapisima različitih meteoroloških stanica ili konsultovati sve karte modela vremenske prognoze. Tamno sučelje je ugodno za korištenje i intuitivno.

Najbolja aplikacija za čitanje/audioknjige/podcast: Kobo

Uz Kobo Books, možete čitati svoje e-knjige i slušati audio knjige na svom pametnom telefonu na ugodan način. Aplikacija ima kolekciju od preko 100.000 e-knjiga i audio knjiga u različitim poljima i žanrovima. Morat ćete samo kupiti naslov na Kobo.com prije nego što sinkronizirate svoju aplikaciju da biste je mogli čitati ili slušati u bilo kojem trenutku.

Moći ćete započeti čitanje na jednom uređaju i završiti ga na drugom tako što ćete sinhronizirati sve svoje oznake. Kobo također nudi besplatne odlomke koji će vam pomoći da odaberete knjigu za čitanje. Iskustvo je poboljšano funkcijama poput mogućnosti izbora između dnevnog i noćnog načina rada, veličine fonta, pa čak i traženja riječi pomoću ugrađenog rječnika.

Alternativa najboljoj aplikaciji za čitanje/audioknjige/podcast: Podcast Addict

Podcast Addict je aplikacija koja centralizira podcaste iz različitih izvora. Moći ćete pretraživati ​​po imenu ili ključnim riječima među pet miliona podcasta i preko sto miliona epizoda. Podcast Addict također nudi pristup audio knjigama, radio emisijama i YouTube ili Twitch kanalima. Moći ćete se pretplatiti na više podcasta, preuzimati epizode i primati obavještenja o najnovijim objavljenim audio sadržajima.

Aplikacija vam omogućava pristup epizodama na različitim jezicima pored francuskog, a audio plejer je potpuno prilagodljiv. Moći ćete izmijeniti postavke u skladu s podcastom koji slušate i sačuvati ih.

Najbolja aplikacija za skladištenje na mreži: pCloud

pCloud je online aplikacija za pohranu s vrlo zanimljivom ponudom. Zahvaljujući svojoj ponudi za skladištenje koja važi doživotno nakon jednokratne uplate, nećete morati da snosite mesečne naknade. Aplikacija ima jednostavno sučelje i nudi potpunu enkripciju vaših podataka za prijenos i pohranu, kao i sinhronizaciju vaših dokumenata pohranjenih na svim vašim uređajima.

Moći ćete preuzimati, premještati, preimenovati, pregledavati ili slušati sve svoje datoteke bez obzira da li koristite pametni telefon, PC, Mac ili čak Linux.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here