TikTok pokreće igru ​​’TikTok Trivia’ uživo sa 500.000 dolara u novcu

2
154
TikTok Trivia

Danas je TikTok najavio “TikTok Trivia”, novu petodnevnu trivijalnu igru ​​za američke korisnike starije od 18 godina kako bi dobili priliku da osvoje ukupan udio od 500.000 dolara nagradnog fonda odgovarajući na pitanja s višestrukim izborom vezanim za ljepotu, stil života, muzika i sport.

TikTok Trivia počinje sljedeće sedmice 22. februara i završava se 26. februara. Tokom prva tri dana, TikTok Trivia će imati dvije sesije uživo dnevno od kojih svaka traje sat vremena. Prva sesija će početi u 20 sati po istočnom vremenu i imat će 12 pitanja. Pobjednici su podijelili nagradu od 30.000 dolara. Druga sesija je u 21:00 ET., a pobjednici dijele nagradu od 70.000 dolara.

Biće i specijalnih „rundi preživljavanja“, gde pitanja postaju sve teža i teža kako idu. Posljednja pozicija grupe će podijeliti nagradni fond od 100.000 dolara. Rundi preživljavanja se održavaju od 25. do 26. februara.

TikTok Trivia
TikTok Trivia

Iskustvo takođe predstavljaju Lionsgate i “John Wick Chapter 4”, tako da će korisnici vidjeti trivijalna pitanja zasnovana na “John Wick” franšizi, kao i “iznenađenja i integracije”, napisala je kompanija u današnjem saopštenju. “John Wick Chapter 4” premijerno se prikazuje 24. marta.

Korisnici mogu učestvovati u TikTok-ovim trivijalnim sesijama uživo odlaskom na @TikTok kanal na TikTok LIVE. Korisnici moraju prisustvovati trivijalnim sesijama na vrijeme i tačno odgovoriti na sva pitanja kako bi dobili priliku da osvoje dio novčane nagrade.

Počevši od danas, 18+ korisnika u SAD-u može se registrovati za iskustvo klikom na trivijalni widget na feedu For You. Korisnici također mogu pretraživati ​​#TikTokTrivia ili direktno posjetiti @TikTok nalog.

akon svake trivijalne sesije, TikTok će korisnicima preporučiti kreatore koji trenutno emituju uživo na TikTok LIVE. Aplikacija za kratki video nedavno je podigla starosnu dob za hostovanje prijenosa uživo na 18 godina.

Domaćin TikTok Trivia je kreator sadržaja James Henry , kojeg možete prepoznati iz videozapisa „Previše dugo skrolujete“ koji su se pojavljivali na vašem feedu za vas. Henry ima 4,2 miliona TikTok pratilaca.

“Emisije igara i trivijalnosti već su godinama dio popularne kulture i oduševljen sam što radim s TikTokom kako bismo ovaj zanimljivi zabavni format doveli u TikTok Live. TikTok Trivia ima moć da okupi ljude, stvarajući naelektrisanu atmosferu ispunjenu uzbuđenjem i zajedničkim osjećajem zajedništva”, rekao je Henry u izjavi.

Novo iskustvo trivijalnosti vjerovatno će biti intrigantno mnogim korisnicima TikTok-a, ne samo obožavateljima “John Wick-a” već i korisnicima koji se sjećaju HQ Trivia , video igre trivijalnosti uživo sa 12 pitanja u kojoj korisnici mogu učestvovati u više dnevnih igara i zaraditi pravi novac. HQ Trivia je zatvoren 2020.

Bilo je izvještaja da TikTok možda planira dodati mini igre u UŽIVO video zapise. Postoji još jedan izvještaj koji pokazuje da bi kompanija mogla tražiti partnere za uvođenje ponude kupovine uživo u SAD-u

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here