Najbolje igrice za slabije računare ili laptope

0
217
Najbolje igrice za slabije racunare ili laptopove
Najbolje igrice za slabije racunare ili laptopove

Najbolje igrice za slabije računare ili laptope : Ako ste zaglavili sa starim računarom ili laptopom sigurno nećete biti u mogućnosti da igrate najnovije naslove poput Far Cry 4, Crysis 3 ili Battlefield 4.  Međutim, nema potrebe da budete tužni, jer smo baš za vas pažljivo sastavili listu PC igara koje su izašle u protekloj deceniji i koje ne zahtijevaju računare koji koštaju čitavo bogatstvo, niti najnoviju grafičku karticu koja iznosi kao prosječna plata.

Igre koje ćemo vam mi predložiti kao stvorene su za niskobudžetne računare i laptope.

Ovo su bili naslovi koji su najviše puta skinuti i koji su se najviše igrali, a koji se mogu i danas igrati. Grafika je ono što igru čini lijepom, ali sama priča kao i karakteri u toj priči čine igru nezaboravnom, oni koji su igrali Max Payne 1 ili ranije naslove serijala Need for Speed, kao što je Need for Speed Unleashed and Highstakes će se sigurno složiti sa mnom.

Većinu ovih igara možete igrati na Windows 7, Windows XP, Windows 8 ili 8.1, pa možda čak i na Windows 10 računarskom sistemu.

Uključili smo razne naslove igara – Pucačine, Trke, Strategije, FPS, Sportske , FIFA, Ratne Igre itd. Ove igre kada su puštene u prodaju bile su svrstane u legendarne, a situacija se nije puno promijenila, a uz to mogu se igrati na sistemima koji nisu nešto pretjerano jaki, nemaju zasebnu grafičku karticu ili jednostavno imaju lošu grafičku karticu.

Predlažemo vam najbolje igrice za slabije računare:

17) Assassin’s Creed – Prva igra izašla je  2007 godine, a na tržište ju je izbacila kompanija Ubisoft. Igra je postala ekstremno uspješna, i to ne samo taj jedan naslov, već čitav serijal koji je uslijedio. Ono što je presudilo da ova igra dobije ovoliku popularnost je koncept igre koji nije viđen do te 2007 godine!

To je istorijsko akcijska avantura. Assassin’s Creed igre u glavnom se osvrću na rivalstvo između dvije istorijske tajne organizacije: Assassina i Templara.

Igra je puštena na Microsoft Windows, PS3 i Xbox 360. U igri možete ispunjavati misije, a glavni karakter je Desmond Miles. Igrač mora da izvrši kompletno ubistvo javne ličnosti i raditi prikrivene misije kako vrijeme odmiče.

assasins-Creed

 16) Need For Speed Underground 2 – Ovo je druga igra u serijalu Need for Speed Underground. Ono što je unaprijeđeno u samoj igri jeste dodavanje novih vozila koja je moguće dorađivati, kao i muzika. Ovo je možda i najbolja muzika koju je neka igra ikada imala. ” Riders on the Storm” je bila legendarna pjesma u igri, a poslije samo par trenutaka slušanja ovakve pjesme dođe vam da dodate gas do daske. Igra nije imala mnogo novih elemenata u poređenju sa Underground 1, ali je imala odličan gameplay, kao i grafiku (uzimajući u obzir kada je izašla). Obje igre se mogu igrati na dual core ili Core2Duo procesoru i na grafičkoj kartici Nvidia 610 (a možda i na nekim slabijim verzijama).

Need-for-Speed-Underground-2

 

15) Need for Speed Most wanted – Ova igra je izašla 2005 godine u novembru. Fanovi serijala Need for Speed su se veoma unervozili poslije Need for Speed Carbon nastavka, koji nije donio ništa novo u poređenju sa underground serijalom. NFSMW 2005 je imao bez premca najbolji sistem i gameplay bježanja od policije. Igra se razlikovala od onoga što su fanovi osjetili u prijašnjim igrama i u njima je pobudila samo pozitivne emocije. Igra se može igrati i na rezolucijama 800×600 ili 1024×768. Grafika i muzička podloga je dosta dobra, dok je sistem i gameplay bježanja od policije za to vrijeme bio izvanredan.

Need-for-speed-Most-wanted 

14) GTA Vice City – Igra koja je bila toliko zarazna da su je ljudi igrali danonoćno samo kako bi ostali uključeni u Vice City grad. Igrači su po prvi put imali tako veliki svijet po kojem bi mogli istraživati i raditi šta im je god volja. Igra je kodirana u „light“ varijanti, kako bi svi mogli da igraju, bez obzira na grafičku karticu ili procesor koji se nalazio u njihovom računaru, tako da se ova igra mogla igrati na bukvalno bilo čemu. I dalje je možete skinuti i igrati na slabijim računarima i laptopima na manjim rezolucijama tipa 800×600, a igra će vas i dalje moći zaraziti. Igra ima misije i odličnu priču uz stotine opcija dostupnih u Vice Cityju.  Igra je izašla 27 oktobra 2002 godine. Igra je veličine 1.5 GB i sa lakoćom je možete skinuti.

Grand-Theft-Auto-vice-city

13) GTA SAN Andreas – GTA San Andreas je i dan danas jedna od najpoznatijih open world igara i skinuta je mnogo puta od strane PC gamera. U odnosu na prethodnu igru u serijalu GTA (Vice City), San Andreas je imao mnogo veći svijet koji se mogao istraživati, a uz to je imao i mnogo bolju grafiku. Igru je izdao Rockstar studio 2004 godine, tačnije 26 oktobra. Igra je veličine 5.0 GB i cijena joj je veoma niska sada, ako želite kupiti originalnu igru. Igra je jedna od najzanimljivijih dostupna za igranje i uz razne modove čeka vas mnogo sati nezaboravne zabave.

Grand-Theft-Auto-San-Andreas

12) Max Payne – Odlična pozadinska muzika, odlična priča, grafika kao nikad to tada (u vrijeme 2001 godine). Igra je postala prva u mnogo čemu, pucnjava, metci, sjenke, samo su neke od stvari u čemu je Max Payne bio prvi u PC gaming svijetu. Igra je postala ogroman hit među gamerima u to vrijeme. Postala je toliko zarazna da mnogi gameri uopšte nisu spavali, već su igrali i pratili napetu priču koja prati igru, samo kako bi došli do kraja, odmotali klupko i završili igru. Priča je odlična i osjećena bolje nego u i jednoj igri do tada, a mnogim današnjim igrama nedostaje upravo tok priče kakav je Max Payne imao.

Max-Payne

11) Max Payne 2 – Pad Max Payna – Evo još jednog naslova koji obavezno morate odigrati ako vam se svidio Max Payne u originalnoj Max Payne igri. Igra je nešto kao nastavak originalnog nastavka, kojem hvali noviteta. Igru je razvio i na tržište izbacio Rockstar Games davne 2003 godine.

Max-payne-2

10) Mafia – Grad izgubljenog raja (eng. The City of Lost Heavens) – Igra je postavljena u ranom periodu 20 vijeka. Igra na igrače ostavlja jedan potpuno poseban utisak, utisak starih gradova, ljudi, građevina, vozila i samog vremena. Osjećate kao da ste prebačeni u potpuno drugi svijet, dosta usporeniji od dosadašnjeg. Igra ima jako unikatnu priču, gameplay, open world i misije. Grafika je odlična i igru možete igrati na bilo kom slabijem računaru ili laptopu. Igra je izašla 28 avgusta 2002 godine, a na tržište ju je izbacio 2K Czech kompanija. U 2010 godini uslijedio je nastavak igre pod nazivom Mafia 2 koji je kao remake prethodne verzije. Ako želite da postanete virtuelni gangster 20 vijeka obavezno morate da odigrate ove dvije igre. Za ovu godinu je zakazan izlazak i igre Mafia 3 koja će biti nastavak Mafia 2 priče. Mnogi gameri širom svijeta očekuju novu Mafia igru i to sa razlogom!

mafia-The-game

9) Delta Force Black Hawk Down  – Igru je razvio i na tržište izbacila kompanija Novalogic. Delta Force je FPS video igra smještena u ranim devedesetim godinama prethodnog vijeka, tokom mirovne misije u Somaliji. Igra je izbačena 2003 godine za Windows platformu. Igra je imala osrednji uspjeh, ali je u svakom slučaju dobra timska igra ako želite da igrate FPS pucačinu koju možete pokrenuti na slabijem računaru ili laptopu. Bila je to šesta igra u Delta Force serijalu napravljena od strane kompanije Novalogic.

Delta-Force-Black-Hawk-Down

8) Counter Strike Source –  Igru pod nazivom Counter Strike 1.6 je napravila Valve Korporacija i u prodaju je puštena 1999 godine. Igra je prvo puštena za Windows platformu 2000te godine. Counter Strike Source je napravljen 2004 godine. Ovo je jedna od najuspješnijih igara ikada i procijenjeno je da je prodano oko 35 miliona primjeraka u čitavom CS serijalu. Koncept igre je poprilično jednostavan, a igra je postavljena u različitim rundama gdje igrači uzimaju svoju ulogu u timovima koji se međusobno bore, a ti timovi su counter teroristi i teroristi. Tokom svake runde igre, timovi se bore i tako do kraja, tim koji je pobijedio u rundi kao nagradu dobija virtuelni novac. Igra je imala ogroman uspjeh u LAN zabavama, ali i u online igranju u kojem možete ostati satima.

Counter-Strike-Source

7) Battlefield 2 – Battlefield 2 je FPS video igra, napravljena od strane Digital Illusions CE (DICE) kompanije, sa dodatnim zaslugama Trauma Studija. Battlefield 2 je objavio Electronic Arts i predstavlja treću igru u Battlefield serijalu, u prodaju puštenu 21 juna 2005 godine. Igra je možda iz 2005 godine ali ima zapanjujuću grafiku i veoma je dobro kodirana i sa lakoćom se može igrati na mnogim računarima i laptopima koji imaju Core i3 ili Core2Duo procesore. Odlična je FPS igra sa malim primjesama strategije i velikim pritiskom da se ostvare ciljevi u igri. Battlefield 2 je nastavak originalnog Battlefield 1942 i nudi brojna poboljšanja u vidu grafike i gameplaya.

Battlefield2

6) Age of Empires 3  – Age of Empires III je strategijska igra u realnom vremenu. Ovu video igru je napravio Microsoft Corporation Ensemble Studios i objavljena je od strane Microsoft Game Studija. Igra je puštena u prodaju 18 oktobra 2005te godine. Igra je treća u serijalu Age Of Empires i predstavlja nastavak Age of Empires 2. Igra počinje tako što igrač gradi centar grada. Gradnja i unaprjeđivanje resursa u gradu i borbi predstavlja samo neke zadatke koji su stavljeni pred igrače kako bi razvili i ojačali njihovo carstvo. Sam gameplay je upotpunjen i igrača drži budnog po čitavu noć, samo kako bi njegovo kraljevstvo postalo što jače. Odlična je igra ako ste u potrazi za igrom za slabije računare i laptope, a uz to želite je igrati sa vašim prijateljima.

Age-of-Empires-3

5) Rome Total War –  Igru je razvio Activision a u prodaju je puštena 22 septembra 2004 godine. Igra je napravila ogroman iskorak u odnosu na prethodne igre total war serijala. Gameplay je prosto brilijantan uz odličnu grafiku, detaljnu mapu i borbu između jedinica.

Za igrače strategijskih igara ima mnogo toga da ponudi i čak uz pravilne strategije možete da pobijedite i znatno jačeg neprijatelja. Elementi umora i morala trupa je veoma dobro ugrađena u samu igru.

Rome-Total-War-1

4) Call of Duty 2 – Call of Duty 2 je FPS igra iz 2005 godine i drugi nastavak Call of Duty serijala i predstavlja jednu od najboljih ratnih igrica ikada. Igra ima i singleplayer i multiplayer mod, a radnja se dešava u periodu Drugog svjetskog rata. Igra ima ekstreman nivo pucačkih bitki i navodi vas na to da se zapitate da li će se vaš karakter izvući živ iz misije. Misija Battle of Pointe du Hoc D-Day u SP dijelu je pravo remek djelo PC gaming industrije. Smatra se za jednom od najboljih misija u igri ikada. Možete igrati sa užitkom uz odličan gameplay i grafiku (za to vrijeme, naravno). Igru je napravio Infinity Ward, a objavio Konami u oktobru 2005 godine.

Call-of-Duty-2

3) Call of Duty 4 Modern Warfare – Ovo je četvrta igra u Call of Duty serijalu a u prodaju je puštena 7 novembra 2007 godine. Igra je veoma poznata i prodana je u preko 11 miliona primjeraka.

Igra je bazirana na priči o konfliktu između Rusije i Amerike, a priča zauzima mjesto u 2011 godini, gdje je ekscentrični vođa pogubio predsjednika neimenovane zemlje na Bliskom istoku i time započeo građanski rat u Rusiji. Singleplayer nudi dosta zanimljivih mogućnosti, ali ni blizu kao Multiplayer koji je i dan danas popularan.

call-of-Duty-Modern-Warfare

2) Medal Of Honor Airborne –  Ovo je FPS igra i 11 u serijalu Medal of Honor. Igra je napravljena uz pomoć veoma unaprijeđenog Unreal engina. U prodaju je puštena u septembru 2007. godine. Igra je napravljena veoma dobro i ne zahtijeva jaku grafičku karticu da je pokrene. Misije su smještene na raznim lokacijama kao što su Italija, Francuska, Holandija i Njemačka, a u svakoj započinjete tako što skačete iza neprijateljskih linija (otuda i naziv Airborne). Gameplay je podjednako interesantan kao i kod ostalih dijelova Medal of Honor Serijala.

Medal-of-honor-Allied-Assault

1) F1 2010- Kada je u pitanju ozbiljno trkanje ništa se ne može porediti sa Formula 1 trkama. U trkama jurcate brzinama preko 300 kilometara na čas i samo malo neprilagođavanje prilikom upravljanja kao rezultat može imati potpuno upropaštenu trku. Igra je izvrsna i može se igrati na sistemima sa Core2Duo ili čak Dual core procesorima i grafičkim karticama koje su ekvivalentne ili jače od AMD HD 5570 ili Nvidia 7900 GTX sa 1 GB ili 512 MB VRAMa. Igra je puštena u prodaju u septembru 2010 godine. Igru je napravio Codemaster i prodao masivnih 2.3 miliona primjeraka diljem svijeta.

Formula-1-2010

Dodatna igra i informacije o njoj!

18). Fifa 14 – Jedan od novijih gaming naslova koji radi dobro i na slabijim računarima jeste Fifa 14 i ona spada među najbolje igrice za slabije računare, a koja ne zahtijeva jake specifikacije. Fifu 14 možete igrati na većini današnjih računara ili laptopa. Minimalni zahtjevi za Fifu 14 su 1.8 GHz Core2Duo procesor i samo 2 GB RAM. Ako imate stariju grafičku karticu tipa GT620m ili GT 630m moći ćete pokrenuti ovu igru na vašem laptopu (koji je već podaleko u izdisaju).

Fifa14

Fifa 14 donosi novi nivo umjetne inteligencije, igrači imaju inteligenciju koja im pomaže prilikom šutanja, pasova, pozicioniranja i slično. U poređenju sa prijašnjim verzijama FIFE, igra je znatno unaprijeđena jer igrači mogu da vrše interakciju sa ostalim igračima na terenu kao u stvarnom svijetu.

Fizika same lopte je značajno unaprijeđena i nadodaje se na odlično gameplay iskustvo i prati putanju preciznosti simuliranih mečeva.

Ultimate timovi – Možete kreirati vaše sopstvene FIFA timove, u koje možete dodati superzvijezde kakve su bile Pele, Maradona i David Beckham. Online igra je veoma interesantna jer možete igrati protiv jednog protivnika, ali i učestvovati u Co-op mečevima. U tim Co-op mečevima zajedno sa vašim prijateljem možete igrati protiv neka druga dva igrača u protivničkom timu.

Co-op mečevi znaju biti veoma interesantni i neizvjesni naročito ako protiv sebe imate jake protivnike. Igru je zabavno igrati i nudi odličnu grafiku uz male sistemske zahtjeve.

 

Ovo su naše igrice za slabije računare ili laptope.Možda smo propustili neku od vaših omiljenih igara koju ste igrali godinama, možete podijeliti s nama u komentare ispod pa ćemo mi dodati na ovaj popis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here