Meta najavljuje plave verifikovane značke za 12 dolara mjesečno

Vrijeme čitanja 2 menit

Korisnici Meta moći će verifikovati svoje račune državnim ID-om i dobiti plavu značku, kao dio nove usluge pretplate pod nazivom Meta Verified, objavio je danas izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg u objavi na Facebooku(Otvara se u novom prozoru).

Korisnici u Australiji i Novom Zelandu moći će da se prijave za uslugu od ove sedmice. Kada se pojavi u SAD-u, Meta Verified će koštati 11,99 USD mjesečno na webu ili 14,99 USD mjesečno na iOS-u. Veći trošak za iOS pretplate se vjerovatno smanjuje na 30% provizije koju Apple preuzima na kupovinu u aplikaciji.

U postu, Zuckerberg je rekao da će se ova funkcija uskoro pojaviti u “više zemalja” i da će “povećati autentičnost i sigurnost svih [Meta] usluga”. Meta Verified pretplatnicima, nastavio je, će biti odobren “direktan pristup korisničkoj podršci” i “dobiti dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja protiv naloga koji tvrde da ste vi”.

Nosioci verifikovanih bedževa moraju imati 18 ili više godina i poslati državni identifikacioni dokument koji odgovara imenu i fotografiji koje imaju na svojim Facebook ili Instagram profilima. Kako napominje The Verge, korisnici koji se prijave za uslugu dobiće ekskluzivne naljepnice za Stories i Reels, kao i 100 besplatnih Facebook zvijezd, digitalna valuta platforme koja omogućava korisnicima da daju napojnicu kreatorima.

Meta Verified korisnici neće moći promijeniti ime svog profila, korisničko ime, rođendan ili fotografiju profila bez ponovnog prolaska kroz proces verifikacije, prenosi The Verge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)