iPhone 15 Pro renderi: Je li ovo konačni dizajn sljedećeg iPhonea?

Vrijeme čitanja 3 menit

Od prošle godine slušamo izvještaje o dramatičnim promjenama koje Apple sprema za iPhone 15 Pro. Možemo samo zamisliti kako će to izgledati kada se otkrije stvarni telefon. Međutim, prvi put su procurili navodni renderi iPhone 15 Pro. Dakle, koliko će drugačije izgledati iPhone sljedeće generacije u odnosu na iPhone 14 ?

Proizvođači kućišta obično dobiju prvi pogled na nadolazeće uređaje, jer se od njih traži da dizajniraju prije nego što se bilo koji uređaj lansira. Skup navodnih iPhone 15 Pro kompjuterski generiranih rendera koje je nabavio kineski proizvođač kućišta podijeljen je sa  9to5Mac . Slike je vizualizirao 3D umjetnik Ian Zelbo .

S obzirom na to kako proizvodnja kućišta zahtijeva precizne dimenzije, pravo pozicioniranje priključaka i zadovoljavanje različitih aspekata uređaja, predstavljene slike bi vjerovatno mogle pružiti sliku konačnog dizajna iPhone 15 Pro. Naravno, to će i dalje ovisiti o autentičnosti ovih curenja na kraju dana.

iPhone 15 Pro: Tanji okviri, novi priključak i deblji objektiv kamere

Počevši od strane, ivice su sada više zaobljene prije nego što se susreću sa staklenom pločom. Zadnji panel takođe sugeriše zakrivljene ivice, što se slaže sa ranijim izveštajima. Što se tiče kamere, lako možete reći da se Apple drži istog kvadratnog ostrva sa  trostrukom postavkom kamere , osim debljeg i debljeg kućišta objektiva. Možda najuočljivija promjena je USB-C port na dnu koji je u sendviču rupama za zvučnike.

Čini se da su dugmad tanja, dok njihov položaj očigledno ostaje nepromijenjen, uključujući prekidač za isključivanje zvuka i pristup SIM ležištu. Međutim, teško je odrediti da li će fizička dugmad biti u potpunosti zamijenjena solid-state komponentama o kojima se priča.

Ako idemo naprijed, okviri iPhonea 15 Pro su primjetno tanji u odnosu na iPhone 14 Pro  . Ukupna dimenzija Appleovog iPhone 15 Pro također se smanjila, dajući nešto kraći i uži pogled sprijeda. Ovo potvrđuje da će se ekran od 6,1 inča zadržati. Uprkos tome, Dynamic Island izgleda sa malo ili nimalo razlike u veličini u odnosu na svog prethodnika.

Prikazane fotografije su one manjeg iPhone 15 Pro. Međutim, moguće je da će dizajn biti zajednički sa modelima iPhone 15 Pro (ili Ultra) i vanilla iPhone 15 modela. Da li više volite novi iPhone dizajn? Dozvolite nam da čujemo vaša razmišljanja u odjeljku za komentare.

Source: NextPit

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)